O2 arena

EXTRALIGA ŽEN - 1. utkání superfinále

Michal Prouza a Petr Rogowski
1. SC TEMPISH Vítkovice Vítkovice
6:4
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava Ostrava
2:1 - 2:0 - 2:3 UKONČENO
VIT
OST
1
10
  • 10 09:39
    2
    Šárka STAŇKOVÁ
    sekání
13
  • 13 12:28
    1:0
    Dominika BUCZEK
    (Kubečková)
16
  • 16 15:46
    2:0
    Michaela KUBEČKOVÁ
    ()
17
  • 17 16:56
    2:1
    Malwina ZAGÓRSKA
    (Kotzurová)
2
28
  • 28 27:41
    3:1
    Dominika BUCZEK
    ()
37
  • 37 36:58
    2
    Zuzanna KRZYWAK
    sekání
40
  • 40 39:13
    4:1
    Barbora HUSKOVÁ
    (Seevaldová)
3
42
  • 42 41:43
    Kristina HUDÁKOVÁ
    (neproměněno)
  • 42 41:49
    4
    Paulína HUDÁKOVÁ
    sekání
43
  • 43 42:08
    5:1
    Dominika BUCZEK
    (Ferenčíková)
46
  • 46 45:10
    5:2
    Michaela MLEJNKOVÁ
    (Bínová)
47
  • 47 46:18
    5:3
    Pavlína BAČOVÁ
    (Bínová)
49
  • 49 48:24
    5:4
    Michaela MLEJNKOVÁ
    (Hudáková)
50
  • 50 49:43
    6:4
    Vendula MAROSZOVÁ
    (Buczek)
53
  • 53 52:43
    2
    Karolína BÍNOVÁ
    bránění ve hře
58
  • 58 57:41
    Time-out
    Ostrava

Ostravské BigBoard Superfinále ovládly Vítkovice a slaví extraligový titul!

Poprvé v historii se spolu potkaly v superfinále florbalistky dvou ostravských týmů. Vítězky základní části z Vítkovic vyzvaly obhájkyně titulu z FBC Ostrava. Dramatické utkání přiklonily na svoji stranu Vítkovice, které tak po výhře 6:4 střídají své městské rivalky na extraligovém trůně!


1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)

Vítkovická kapitánka Denisa Ferenčíková nastoupila ke svému sedmému superfinále v kariéře, čímž se tak stala rekordmankou v této statistice. První velkou šanci měla však Ostrava, když Bačova orazítkovala tyč Příleské. Úvodní branky jsme se dočkali ve třinácté minutě, kdy rozjásala své fanoušky Dominika Buczek. Vítkovické hráčky se v té samé minutě radovaly podruhé, po trenérské výzvě ostravské střídačky byla však branka Barbory Huskové odvolána. Na svoji spoluhráčku poté navázala o tři minuty později Michaela Kubečková, jež se ujala nařízeného trestného střílení a bez problému poslala Vítkovice do dvoubrankového vedení. Ještě do úvodní přestávky ale dokázalo FBC snížit, když rychlou souhru zakončila přesně Malwina Zagórska. 

V prostřední dvacetiminutovce jsme na branku čekali do osmé minuty, kdy zužitkovala chybu v rozehrávce soupeře Dominika Buczek, šikovně si položila brankářku a svým druhým gólem v zápase zvýšila vedení vítěze základní části. Před koncem třetiny měly hráčky FBC Ostrava možnost snížit skóre v početní výhodě. To se však nestalo, naopak po ubráněném oslabení Vítkovice navýšily vedení díky Barboře Huskové. Vítkovická kanonýrka zůstala zcela volná na středu hřiště a tentokráte jí už branka v letošním superfinále uznána byla. 

Na startu třetí periody měly možnost ke snížení hráčky FBC z trestného střílení, Kristina Hudáková si však svojí kličkou na Příleskou nepřišla. Naopak Vítkovice trestaly při vyloučení Paulíny Hudákové, která zasáhla do obličeje Ferenčíkovou a vykoledovala si čtyřminutový trest. Rytířky se během této početní výhody dokázaly prosadit jednou, po krásné přihrávce kapitánky Ferenčíkové svůj hattrick zkompletovala Dominika Buczek. Hráčky FBC však dokázaly rychle reagovat dvěma trefami. Nejprve se prosadila Michaela Mlejnková, na rozdíl pouhých dvou branek poté snížila Pavlína Bačová. Ještě veseleji bylo na straně žlutomodrého celku ve 49. minutě, kdy kapitánka Mlejnková přiblížila svůj tým na kontakt jediné branky. Drama v ženském finále pokračovalo i nadále, po rychlé akci opět přiblížila blíže k prvenství Vendula Maroszová Vítkovice. Družstvo trenéra Robenka ke konci zápasu ještě sáhlo ke hře v šesti, to však již k dotáhnutí ztráty nevedlo. Po šedesáti minutách tak vypukla radost na vítkovické straně, které tak střídají FBC na ženské trůně! 

Ostrava ale ani tak nemusí smutnit. I v příští sezoně si zahraje Pohár mistrů. V novém formátu toiž došlo k rozšíření a týmy z top evropské čtyřky mají k dispozici dva zástupce. Vzhledem k tomu, ze rytířky si Champions Cup zajistily již vítězstvím v Poháru Českého florbalu, doprovodí je právě FBC Ostrava.

Branky: 13. Buczek, 16. Kubečková (N), 28. Buczek, 40. Husková, 43. Buczek, 50. Maroszová – 17. Zagórska, 46. Mlejnková, 47. Bačová, 49. Mlejnková. Rozhodčí: Prouza – Rogowski. Vyloučení: 2:1, navíc P. Hudáková (VIT) 2+2. Využití: Využití: 1:0. Diváci: 10 122. Zásahy brankářek: Příleská 14 – Tomšová 20. | MATCH CENTER | ČT sport

1. SC Vítkovice: Příleská (Krištofová) – Lenfeldová, Staňková, Ferenčíková, Trošková, Matýsková, Willmannová, Hrobařová – Maroszová, Kubečková, Buczek – Husková, Šponiarová, Seevaldová – Krzywak, Planková, Hyršová – Kubalčíková, Liberdová.

FBC Ostrava: Tomšová (Dupčáková) – Vrlíková, Sigmundová, Rybičková, P. Hudáková, Bínová, Gálová, Zuzaníková, Klubalová – Bačová, Káčová, Mlejnková – Zagórská, Pudišová, Kotzurová – Feiková, Hurníková, Chalupová – K. Hudáková.

Ohlasy k zápasu

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se