Semifinále Extraligy žen: Čekají nás dvě bitvy mezi Prahou a Ostravou

Barbora Husková pálí na branku ve finále Poháru Českého florbalu | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Nejvyšší soutěž žen má za sebou velmi rychlé čtvrtfinále, v němž uspěly favoritky. Po dalším výběru soupeřů nám již vykrystalizovaly dvojičky, jež se poperou o postup do BigBoard Superfinále 2023. V obou případech na sebe narazí pražský a ostravský tým.


V rámci čtvrtfinálových sérií rozhodly o postupu do další fáze v nejkratším možném čase hráčky celků, jež do sérií vstupovaly v pozici favoritek. Stejně jako v minulém ročníku se tedy o postup do BigBoard Superfinále poperou dva pražské a dva ostravské celky.

Právo volby měly rytířky z Vítkovic, které sáhly po střešovickém Tatranu, sérii semifinále zahájí doma florbalistky Chodova, které v repríze minulého superfinále narazí na Ostravu. Vítkovické florbalistky v uplynulém ročníku překvapivě vypadly s FBC, které poté získalo svůj historicky první titul v ženské extralize, ve čtyřech zápasech. I to byl zřejmě důvod, proč si rytířky tentokrát zvolily právě cestu přes Střešovice.

1. SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice

Narazí na sebe dva celky, které už si jeden velký duel zahrály. Oba týmy se spolu potkaly ve finále Poháru Českého florbalu, kde jednoznačně dominovaly rytířky, které vyhrály velkým rozdílem. Na triumfu 11:0 se obří měrou podílela kromě brankářky Nikoly Příleské především šestibodová Dominika Buczeková. To klání v základní části nabídla o něco vyrovnanější duely, v nichž obou ale nakonec uspěly právě Vítkovice, a to poměry 5:2 a 6:1.

Dušan Dudešek (1.SC TEMPISH Vítkovice): Nad výběrem není třeba moc spekulovat. Prostě a jednoduše jsme chtěli nějakou změnu a tudíž letos semifinále strávíme v Praze. A čekáme kvalitní sérii, protože Tatran je ambiciózní a kvalitní tým.

Pavel Hudík (Tatran Střešovice): Věřím, že tahle série nabídne asi nejatraktivnější florbal v Česku. Přinese mnoho zkušeností a možností pro rozvoj a postup do superfinále a my si z toho chceme odnést všechno. Spekulací o výběru jsem slyšel mnoho a pak už jsem to spíše nevnímal a pouze čekal, jak to dopadne.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Ve druhé sérii nás čeká repríza loňského superfinále, v němž si Ostrava dokráčela pro historicky první titul v ženské extralize. Oba dva duely v základní části Extraligy žen nabídly hodně vyrovnaný boj. V tom prvním uspěl Chodov v Ostravě v televizním duelu 3:2, stejně tak těsný byl i druhý vzájemný duel, ve kterém si Chodovanky uhájily v domácím prostředí triumf 6:5. To je samozřejmě skvělý vklad k tomu, abychom v semifinále viděli parádní boj.  

Ondřej Neuman (FAT PIPE FLORBAL CHODOV): Výběr Vítkovic jsme čekali a ostatně po loňském play-off to asi bylo očekávané obecně. My jsme si vybírat nemohli a věděli jsme, že soupeř bude těžký tak jako tak, když už se jedná o top čtyřku. Takže je to pro nás vlastně příjemná změna. Série bude určitě náročná a snad i divácky atraktivní. FBC má spoustu dominantních individualit a dobrých věcí, ale já věřím, že se na ně zvládneme připravit tak, abychom přes ně přešli.

Jakub Robenek (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava): Pro nás je to série o všechno. Hrajeme o superfinále a o medaili, protože v případě prohry by nás medaile stoprocentně minula. Je to taky souboj o Pohár mistrů a má to tedy asi všechny superlativy, které to mělo mít. Z určitého pohledu je to pro nás v některých věcech i těžší série než by byla ta s Vítkovicemi. Ale obecně jsme tento výběr čekali.

Termíny zápasů semifinále:

1. utkání – 25. 3.
2. utkání – 26. 3.
3. utkání – 1. 4.
4. utkání – 2. 4.
příp. 5. utkání – 5. 4.
příp. 6. utkání – 7. 4.
příp. 7. utkání – 10. 4.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se