Tatran čeká domácí finále Poháru mistrů! Vítězstvím může přepsat historii

Tatran a jeho publikum v zápase CC 2024 | foto: IFF

Aktuálního lídra superligové tabulky čeká velmi těžká zkouška, která pro něj zároveň bude obrovskou příležitostí. Tatran se totiž již tuto sobotu v rámci finále Poháru mistrů střetne s Falunem, a to na půdě vyprodané pražské UNYP ARENY. Dojde si švédský velkoklub pro šestou trofej v historii nebo se Střešovice zapíší jako vůbec první český vítěz této akce? Zápas nabídne v sobotu v 17.45 ČT sport.


Champions Cup 2024 počítá dva velké milníky s číslicí šest. Pošesté v historii se totiž finále mužské části Poháru mistrů odehraje v České republice a jeden z jeho účastníků v něm bude útočit na šestou trofej ve své historii.

Řeč je o švédském gigantovi, klubu IBF Falun, který si v tomto turnaji připsal zlaté medaile v letech 2013, 2014, 2015, 2017 a také 2023. Letos tedy Falun útočí na obhajobu světového titulu z minulého roku a zároveň šesté vítězství v historii svého klubu. V semifinále si navíc připsal těsnou výhru 5:4 po samostatných nájezdech nad dalším švédským velikánem ze Storvrety, kde působí i extatraňáci Ondřej Němeček s Filipem Langerem a motivace mu tak jistě nechybí.

Na druhé straně bude jeho protivníkem český šampion. Tatran se do finálového duelu probojoval přes velmi těsný semifinálový souboj se švýcarským Wilerem, který ovládl po dvou shodných výsledcích 3:3 v prodloužení díky skvělé ráně Milana Meliše. Ve svém kádru navíc Střešovice mají aktuálně dva nejproduktivnější borce celé mužské části Champions Cupu Jonáše Kreysu a Martina Šindeláře, kteří si oba připsali osm kanadských bodů ve čtyřech zápasech. 

Martin Šindelář po gólu v zápase Champions Cupu 2024 | foto: IFF

Obrovskou výhodu bude mít český klub také v tom, že se finále odehraje na jeho půdě a v zádech tak bude mít domácí publikum. Na cestě Tatranu za historickou trofejí se bude moci celek kolem trenéra Milana Fridricha spolehnout na prostředí vyprodané UNYP ARENY. 

Fanoušci se kromě skvělého florbalu mohou těšit také na hvězdy světového formátu. Kapitánem Falunu je čerstvě znovu korunovaný nejlepší florbalista světa, jenž nosí pásku na paži také v národním týmu Tre Kronor Emil Johansson, do Prahy přijede i hvězdný kanonýr Alexander Galante Carlström, velezkušený Johan Samuelsson, aktuální vládce produktivity a další ze švédských legend Malte Lundmark a další jména protřelá národními týmy jako třeba Linus Holmgrén, Rasmus Enström, Casper Backby, mladík patřící k hvězdné budoucnosti Švédů Emil Ruud a další. Zkrátka o Falunu platí, že co jméno, to pojem.

Pokud by se navíc Tatranu podařilo zvítězit a sesadit tak Falun z trůnu, znamenalo by to jednak historicky první pohárovou výhru pro klub z České republiky a zároveň teprve druhý triumf některého z neseverských týmů. Ten dosud jediný má na kontě Wiler-Ersigen, který ovládl soutěž, jež tehdy nesla název European Cup, v ročníku 2004/05. Podaří se tedy Střešovicím přepsat historii?

Finále Champions Cupu 2024

Sobota 27. ledna

17.45 IBF Falun (SWE) – Tatran Střešovice | MATCH CENTER | živě na ČT sport

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se