Táta vystřelil malé Viktorce další medaili. Neskutečná radost, září Tlapák

Po Poháru mistrů dokázal Tatran ovládnout i českou pohárovou soutěž. Ve finále porazil rivala z Chodova 4:3. O důležitou trefu se postaral Adam Tlapák. "Pocity jsou krásné a radost je neskutečná. Průběh zápasu sice nebyl úplně ideální, ale o to je naše vítězství cennější," popisuje hráč, který ve třetí části svou bombou poslal svůj tým do rozhodujícího vedení 3:2.


Střešovičtí florbalisté čelili ve finále svému velkému rivalovi z Chodova. Hned na startu duelu se dostali do vedení, ale tým z Jižního Města dokázal ještě v první části vývoj klání otočit. "Úplně si nemyslím, že by nás rychlá branka uchlácholila, ale nedařilo se nám od té doby moc proměňovat šance, kterých jsme si tvořili poměrně dost. Ve finální fázi jsme vždycky udělali špatné rozhodnutí," popisuje střešovický obránce.

Stav 2:1 vydržel až do třetí třetiny, ve které nakonec Tatran utkání zlomil ve svůj prospěch. "Furt jsme tomu věřili. V kabině před rozhodující částí padla slova, že dál věříme tomu, že ten gól tam dotlačíme jakýmkoliv způsobem. To se nám nakonec povedlo, takže jsme spokojení," říká.

Právě on nakonec zaznamenal v 56. minutě důležitý gól na 3:2, a to před více než 1500 diváky. "Když se všichni na tribunách zvednou a začnou křičet radostí, tak je to neskutečný pocit," září Tlapák, na jehož gól poté navázal v přesilovce druhým gólem Matěj Havlas. 

I přes snížení v posledních vteřinách nakonec Tatran uhájil triumf a již nyní má jistou účast v dalším ročníku Poháru mistrů, který před nedávnem coby první český tým v historii fokázal ovládnout. "Jsou to skvělé zápasy se skvělými soupeři. Těšíme se moc na to, že si to v příštím ročníku znovu zopakujeme," popisuje 25letý florbalista, který už za nedlouho může se svým celkem započít cestu k obhajobě titulu ze superfinále. "Vyhrát jej a získat triple? Věříme v to, ale nechceme to zakřiknout," mírní emoce.

Tlapák tak během několika týdnů získal do své sbírky další zlatou medaili. Radost z ní ale nemá jen on, ale také jeho malá dcerka. "Viktorka u každého zápasu doma fandí a říká: „Táta do toho!”, takže bude mít velkou radost," usmívá se čerstvý pohárový šampion.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se