FBC v prvním superfinále vybojovalo historický titul!

Ženské superfinále 2022 přepsalo historii! Extraliga se po třech letech dočkala nových královen, titul ale znovu putuje do Ostravy. Ve svém prvním superfinále totiž hráčky FBC Ostrava dokonaly zázrak a vybojovaly své první zlaté medaile! Dvěma trefami o tom rozhodla zejména jejich kapitánka Michaela Mlejnková.


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Hned v první minutě tohoto historického souboje se do obrovské šance dostala ostravská Zagórska, která však v samostatném úniku jen těsně minula chodovskou branku. Nováček v superfinále si pak vybojoval ještě množství dalších šancí, i přes jeho viditelnou převahu v držení míčku se ale jako první prosadil Chodov, který zužitkoval vysunuté Elišky Trojánkové v předbrankovém prostoru.

Začátek druhého dějství pak divákům v hale nabídl mnoho šancí na obou stranách hřiště. Nejprve se do dalšího samostatného úniku dostala Eliška Trojánková, která ale tentokrát na brankářku FBC nevyzrála, následně pak ostravská Nikola Chalupová podruhé v tomto zápase trefila břevno. Mrzet jí to ale nemuselo dlouho, protože v čase 26:19 srovnala skóre utkání za obrovských ovací Michaela Mlejnková.

Nebylo by to ale pravé superfinále, kdyby nepřineslo trochu proměnlivých emocí. Dvě minuty po srovnání na 1:1 totiž Ostrava hrála přesilovou hru, v níž jí ale nepříjemně zatápěla chodovská Keprtová, která s vybojovaným míčkem upláchla všem svým soupeřkám a zavěsila přesně nad rameno bezmocné Veroniky Tomšové. Chvíle radosti ale ihned pohasla, neboť rozhodčí odpískali nedovolený zákrok a její branku tak neuznali.

Michaela Mlejnková (FBC Ostrava) během superfinále 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Zato radost již oprávněnou zažil o chvíli později kotel ostravských fanoušků, jehož tým se po bombě Lindy Pudišové dostal do vedení. Přesně tento okamžik také trochu rozproudil nervózní atmosféru na hřišti a rázem se v O2 areně střídala jedna velká šance za druhou.

Velkou šanci na srovnání měl Chodov krátce před polovinou třetí třetiny, kdy se ke střele z první dostala u mantinelu Eliška Chudá. Její nebezpečná rána příklepem ale pouze zazvonila na pravou tyčku ostravské branky. Další infarktové momenty pak pro pražský kádr přišly tři a půl minuty před koncem základní hrací doby, kdy klub FBC Ostrava držel vedení již 3:1, zmatky před ostravskou brankou ale nakonec, bohužel pro Chodov, skončily znovu pouze na tyčce, záhy však snížila Suchá. Výhru pak ostravský kádr potvrdil v posledních vteřinách do prázdné a po výhře 4:2 tak vybojoval svůj historicky první titul.

Branky: 8. Trojánková, 57. Suchá - 27. Mlejnková, 36. Pudišová, 53. Mlejnková, 60. Hurníková. Rozhodčí: Petřík - Podlesný. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 7923. Zásahy brankářek: Christianová 18 - Tomšová 19. | ONLINE 

Ohlasy po zápase:

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se