České týmy mají bronz! Ostrava zdolala Kloten, Bolka zasadila Curychu deset ran!

Hráčky Ostravy s pohárem za třetí místo na Champions Cupu | foto: Anssi Koskinen/IFF

Pohár mistrů dokráčel do finálového dne. České celky po semifinálovém neúspěchu čekal boj o bronz. Ostrava si v něm poradila s Klotenem, Boleslav přesvědčivě zdolala Grasshoppers.


Kloten-Dietlikon Jets – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Česko-švýcarský boj o bronz začaly ženské celky. Ostrava díky skvěle chytající Veronice Tomšové dlouho držela soupeřky na uzdě. Ty se poprvé prosadily až v 50. minutě. To už ale úřadující české mistryně vedly 4:0.

V první periodě se činila Veronika Káčová, která nejprve nahrávala Malwině Zagórské a poté sama skórovala. V prostředním dějství pak ostravský náskok zvýšila Pavlína Bačová a zkraje třetí periody proměnila nájezd Kristina Hudáková. I když poté Kloten v závěru dvěma trefami snížil, tak další dramatizaci české hráčky nepřipustily.

Branky: 50. Larssonová, 57. Edizová – 7. Zagórská, 12. Káčová, 27. Bačová, 41. Hudáková (N). Rozhodčí: Andersson – Eliasson. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 217. Zásahy brankářek: Werzová 16 – Tomšová 26. | MATCH CENTER v aplikaci IFF

Grasshopper Curych – Předvýběr.CZ Florbal MB 2:10 (1:1, 0:2, 1:7)

Bolka vletěla do utkání bez bázně a hany. Už po půl minutě otevřel skóre Milan Tomašík. Švýcarský mistr však dokázal v desáté minutě srovnat zásluhou Seilera. V prostředním dějství hrála prim především první lajny Středočechů. Zásluhou branek Martina Tokoše a Filipa Zakonova totiž odskočila na rozdíl tří tref.

Poslední perioda nabídla hodně velkou parádu ze strany českého zástupce! Hned zkraje jeho vedení navýšil dvěma zásahy Jan Natov. Grasshoppers zkusili hru bez brankáře, kterou Mladá Boleslav tvrdě trestala a nakonec odskočila do nedostihnutelného náskoku. Kapitán Natov navíc dovršil hattrick.

Branky: 10. Seiler, 59. Laubscher – 1. Tomašík, 27. Tokoš, 37. Zakonov, 43. Natov, 46. Natov, 50. Tokoš, 51. Tomašík, 56. Natov, 59. Bína, 60. Punčochář. Rozhodčí: Ellis – Sjögren. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 478. Zásahy brankářů: C. Haldemann 13 – Bauer 12. | MATCH CENTER v aplikaci IFF

Finále v obou kategoriích poté obstarají finské a švédské celky. Mezi ženami vyzve Thorengruppen TPS, v mužské kategorii si zahraje Falun s Classicem.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se