První liga v Přerově? Byl by to nečekaný úspěch, hlásí střelec Ševčík

Matěj Ševčík (uprostřed s číslem 14) patří mezi opory Přerova | foto: FBC Přerov

Aktuální ročník Národní ligy – východ si přichystal jedno velké překvapení. Jsou jimi florbalisté Přerova, kteří se loni jako nováček zachraňovali, teď ale útočí na špici soutěže. Co za výrazným progresem stojí, popisuje dvacetigólový střelec mužstva Matěj Ševčík.


Premiérovou základní část v Národní lize zakončili s pětadvaceti body, zato letos jim stále zbývá sedm střetnutí a bodů už mají 30. Přerovské hráče jako by náročný boj o udržení naučil, co vše je potřeba ve třetí nejvyšší soutěži zvládat, aby byli úspěšní. „V první sezoně jsme dělali dost chyb, jež nás stály lepší umístění. Nyní se nám daří jich vyvarovat,” říká Matěj Ševčík, který se dělí o čelo týmového bodování a nasázel již 20 gólů.

Co říkáte na třetí místo, na němž se nacházíte po více než polovině základní části?
Pro nás jde rozhodně o úspěch. Hlavně s ohledem na to, jak jsme dopadli v minulém ročníku. Tehdy jsme byli vůbec rádi, že jsme se v Národce udrželi. Začali jsme plnit cíle, které jsme si vytyčili, takže převládají pozitivní dojmy.

Čemu přisuzujete tak znatelný vývoj směrem nahoru?
Jsem přesvědčen, že jsme nabrali důležité zkušenosti. Máme poměrně mladý tým a zvyknout si na vyšší ligu po postupu nebylo úplně nejlehčí. Dělali jsme dost chyb, jež nás stály v nováčkovské sezoně lepší umístění. Nyní se nám daří jich vyvarovat.

Aktuálně se dělíte o první místo týmové produktivity s 26 body, přičemž sám jste nasázel již 20 gólů. Jak sezonu vnímáte z individuálního hlediska?
Letos se mi daří, hlavně v těch gólech. Ale vlastně ani nevím, čím to je. Žádný speciální recept na střílení branek nemám. (úsměv) Každopádně jsem se svými výkony spokojen a jsem rád, že mohu tým touto cestou podpořit.

„S kluky, které jsem trénoval v mládeži, teď hrajeme v jednom týmu.”

Matěj Ševčík o generační obměně Přerova

V prosinci jste měli i dva pořádně divoké zápasy. Nad Petrovicemi jste uspěli 10:9, ale s Třincem prohráli 10:13. Byly to úlety, nebo otevřenému florbalu holdujete?
Byly to spíše úlety, hlavně v obraně. Nedařilo se nám ji držet kompaktně a nesplňovali jsme to, co chceme hrát. V předchozích utkáních jsme, troufám si tvrdit, na defenzivě velice stavěli a nedostávali jsme moc gólů. Právě s Petrovicemi a Třincem se nám situace jaksi vymkla z rukou.

S Přerovem jste spojil již svá mládežnická léta a k A-týmu jste přišel v době, kdy hrál Divizi. Jaký je pocit ohlédnout se a uvědomit si, co jste s klubem až dodnes dokázali?
Je to dobrý pocit. Těžko se vyjádřit bez klišé, ale tým je pro mě takovou druhou rodinou. Před lety jsem nastupoval ke starší gardě, jež až na výjimky už za Přerov nehraje. Kluci, které jsem sám v mládeži trénoval a pomáhal jim, je nahradili a momentálně hrajeme všichni v jednom družstvu. Je super vidět, že mladí v Přerově zůstávají a asi si váží toho, kde vyrostli a snaží se to klubu vrátit.

O slibném postavení v tabulce jsme už mluvili. Vyplývá z něj pro vás vidina postupu do první ligy?
Před začátkem soutěže jsme měli za cíl dostat se do top čtyřky, což se aktuálně daří. Samozřejmě čím výš, tím líp, protože bychom si rádi vybírali soupeře do play-off. Ve vyřazovací části následně chceme dojít co nejdále - a nejlépe ji celou vyhrát. Kdybychom dotáhli do Přerova první ligu, byl by to nejspíš nečekaný úspěch úplně pro všechny.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se