Skoro čtvrt milionu! Chodov v růžovém pomohl nadaci Pink Bubble

Chodovské florbalistky v růžovém společně s VIP hosty z populárního pořadu TV Nova Love Island | foto: FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Růžový listopad v podání pražského Chodova byl jednou velkou jízdou. Celek z Jižního Města bavil fanoušky, dostal do haly řadu VIP osobností, ale především pomohl dobré věci a překonal částku z prvního ročníku, a to o více než padesát tisíc korun.


V neděli 26. listopadu byla napsána oficiální tečka za měsíční kampaní florbalového Chodova na podporu Nadačního fondu Pink Bubble. Tento fond pomáhá mladým lidem, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění, být šťastnější a postavit se co nejdříve zpátky na vlastní nohy.

Chodov a Pink Bubble spojili síly už před čtyřmi lety a tehdy kampaň přinesla 179 007 Kč. Tento ročník tuto metu ještě překonal a konečná částka se vyšplhala až na 225 683 Kč. V průběhu "růžového listopadu" se klub FLORBAL CHODOV převlékl do růžové barvy, a to od dresů elitních týmů, přes kompletní sociální sítě až po logo v oficiálních soutěžních materiálech či výzdobu domácí haly.

Konečná částka má několik pilířů. Tým nejmohutnějším byla dražba hraných dresů hráčů a hráček elitních chodovských týmů. Ta probíhala na serveru aukro.cz a vynesla 116 902 korun. Druhým pilířem je příspěvek samotných florbalistů a florbalistek elitních týmů, kteří se zavázali přispět 500 Kč za každý vstřelený gól v růžovém dresu. Nakonec oba týmy nastřílely 91 branek, což dává částku 45 500 Kč. Takřka stejným dílem přispěli i soupeři a zapojené osobnosti. Lehce přes 15 000 Kč se vybralo prostřednictvím kasičky na domácích zápasech a zbylá částka přišla prostřednictvím speciálního QR kódu přímo na účet nadace.

Při zmínce o zapojených osobnostech se sluší poděkovat všem, kteří svou osobní přítomností a třeba i silou svých sociálních sítí přispěli k úspěchu celé kampaně. Postupně se zapojili influencerka Štepánka Zaspalová, basketbalistka Alžběta Levínská, snowboardiskta Vendula Hopjáková, hokejista Nicolas Hlava, účastníci reality show Love Island Zbyněk Vlček, Petra Beníšková či Bruno Silva a nakonec také stříbrný olympijský medailista ve vodním slalomu Lukáš Rohan.

Stejně jako před čtyřmi lety překonal výsledek všechna očekávání, což potvrzují i zástupci Nadačního Fondu Pink Bubble ústy manažerky projektů pro pacienty Renáty Výborné: "Stejně jako před čtyřmi lety byla celá kampaň fantastická, ale tentokrát byla vlna solidarity snad ještě větší a projevilo se to i na konečné částce. Ta bude použita na zážitkový pobyt pro pacienty, kteří jsou těsně po onkologické léčbě a vlastně na startu nového života." 

Za Chodov komentuje kampaň generální manažer Ondřej Neuman: "Jsme strašně spokojení a dojatí. Nejde úplně o konečnou částku, ale o přesah a zájem o celou problematiku. Převýšilo to naše očekávání a máme z toho obrovskou radost. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili, především pak všem fanouškům, přispívatelům a dražitelům dresů, zástupcům našich elitních týmů a soupeřům, neboť právě z těchto zdrojů přišly největší částky."

Na startu i při finiši kampaně byla přítomna místostarostka Prahy 11 a zároveň radní pro sport Mgr. Zuzana Böhmová, která přidává pohled městské části Praha 11: "Jsem z celé akce nadšená a jsem ráda, že se jihoměstský florbalový klub spojuje s charitou. My jako Praha 11 jsme se zapojili hlavně mediální podporou. Přebarvili jsme náš měsíčník Klíč na růžovo a celou akci podporovali prostřednictvím webu a sociálních sítí. Věříme, že jsme také pomohli dobré věci."

Obrovský dík patří všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili. Růžový listopad tedy končí, Florbal Chodov se pomalu vrací k modrobílé kombinaci, ale fantastický pocit sounáležitosti s těmi, kteří neměli v životě tolik štěstí, zůstane na vždycky!

Veškeré další informace naleznete na www.florbalchodov.cz a na klubových sociálních sítích a těšit se můžete ještě na závěrečné ohlasy. Skvělou atmosféru jednotlivých utkání si můžete pomocí videí, které najdete na odkazech níže.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se