Pohyby na trhu. Smutný jde do Švédska, Beneš prodloužil v Tatranu

Filip Smutný v play-off proti Mladé Boleslavi | foto: Adriana Micáková/FBC Liberec

Ještě před koncem aktuálního ročníku přišly dvě zajímavé zprávy týkající se hráčských pohybů. Prostředí pod Ještědem opouští Filip Smutný, který zamíří do SSL. Tam naopak neodchází Marek Beneš. Opora národního týmu zůstane i v dalších třech letech součástí Tatranu.


Odchovanec libereckého florbalu, součást uplynulého cyklu juniorské reprezentace a člen širšího kádru národního týmu do 23 let bude v příští sezoně oblékat dres Jönköpingu. "Nebylo to vůbec jednoduché rozhodnutí, ale věřím, že teď přišel ten správný čas na změnu. Už od dětství bylo mým velkým snem zahrát si švédskou SSL, což znamenalo hodiny obětovaného času a tvrdé práce. Jönköping mi tuto možnost nabídl a já jsem za ni velmi vděčný," popisuje Smutný na webu Liberce.

Ve Skandinávii má v plánu spojit kariéru i se vzděláváním. "Mají mladý, dravý a nadějný tým s podobnou vizí jako Liberec. Mám rád nové výzvy a už teď se nemohu dočkat. S florbalem spojím i studium na místní univerzitě. Věřím, že se posunu ve florbalovém i osobním životě, nasbírám mnoho zkušeností a zároveň poznám novou zemi. Liberec samozřejmě budu i nadále sledovat, je pro mě jako druhá rodina a určitě se sem někdy rád vrátím," doplňuje.

Smutný vkročil do Livesport Superligy v ročníku 2021/22 a hned se stal králem střelců, což se mu povedlo jako prvnímu hráčovi v historii. V tomto ročníku byl jednou z výrazných postav liberecké cesty do čtvrtfinále, v níž Severočeši pořádně potrápili favorita z Mladé Boleslavi. V Jönköpings IK naváže na své krajany, v minulosti tam totiž působili bývalí reprezentanti Martin Richter, Tomáš Sladký či současný útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš, který je dosud jediným Čechem, který nejlepší florbalovou ligu světa dokázal vyhrát.

Já, k***a, nikam neodcházím!

Střešovický kapitán Marek Beneš bude i v nadcházejících třech sezonách působit v Tatranu. Ten jeho prodloužení smlouvy prezentoval emotivním videem, v němž opora Střešovic hovoří ke svým spoluhráčům a zmiňuje, že aktuální sezona, v níž Tatran ovládl poprvé v historii Champions Cup, vše změnila, a proto se autor aktuálně 69 kanadských bodů v tomto ročníku rozhodl zůstat.

Novou smlouvu podepsal Beneš na tři roky. Klub s předstihem avizoval na svých sítích, že v úterý večer oznámí novinku s titulkem "Beny, děkujeme". Řada fanoušků a odborníků tak nabyla dojmu, že Marek Beneš bude následovat kroky Ondřeje Němečka a stejně jako on zamíří do Švédska, ba dokonce i konkrétně za ním a dalším odchovancem Tatranu Filipem Langerem do Storvrety. 

Beneš ale za další švédskou misí, kterou už si v minulosti dvakrát prožil v dresu Pixba, nevyrazí a bude i nadále oblažovat svými výkony fanoušky v Livesport Superlize. Především pro příznivce Tatranu je to záruka toho, že střešovický kádr, který nedávno prodloužil spolupráci i s dalšími klíčovými hráči, bude dál patřit ke žhavým adeptům na titul.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se