Myslím si, že za poslední dekádu není lepší klub, podotýká nadšeně Gurkovský

Velká radost zavládla ve vítkovickém táboru po ženské superfinále. Rytířky zvládly bitvu s městskými rivalkami z FBC a zajistily si sedmý ženský titul v historii. Nadšení z úspěchu neskrýval po zápase trenér Jiří Gurkovský.


Po loňském vypadnutí už v semifinále měly vítkovické hráčky letos jasnou motivaci, vrátit se zpět na trůn, což v BigBoard Superfinále dokázaly. Rytířky k tomu zapsaly ještě prvenství v základní části a triumf v poháru, čímž tak podtrhly svou letošní dominanci. "Je to příjemné. Návrat na to nejvyšší výsluní je vždycky super. Pracovali jsme, dřeli jsme celý rok, šli jsme si za tím. Jsme za to strašně moc rádi a nepřál bych vám teď vidět šatnu," líčil s úsměvem na tváři bezprostředně po utkání. 

Vítkovické hráčky dlouho držely pohodlný náskok, avšak soupeřky ve třetí třetině zvýšily své obrátky a výrazně se jim brankově přiblížily. "Byl tam určitý neklid, ale zas na druhou stranu to bylo alespoň pro diváky hodně zajímavé. Přitáhneš, vyhraješ. Věděli jsme, že jsme celý zápas lepší. Myslím si, že jsme to ukazovali i na hřišti. Přišla nějaká krize, ze které jsme se dokázali dostat a myslím, že zaslouženě jsme to potom přetavili v triumf," vysvětluje Gurkovský. 

Pro vítkovický florbal jde o sedmý titul v ženské nejvyšší soutěži. Úspěchy si v klubu naplno uvědomují. "Je to potvrzení nastolené cesty, a toho, že jdeme správným směrem. Určitě víme, že ten titul nebyl poslední. Chceme minimálně 'desítku', ne-li dále. Myslím si, že za poslední dekádu není lepší klub, než jsme my," zakončuje Gurkovský ambiciozně s výhledem na další sezony. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se