Kategorie Florbalista sezony 2022/23 zná své dosavadní lídry! Kdo poskočil nejvíce?

Anna Brucháčková ve finále MSJ 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Florbalová sezona se pomalu překlání do své finální fáze a na řadu tak přichází anketa Florbalista sezony. Jako další na řadu přichází kategorie florbalista/ka sezony, ve které bude v 1. kole vyhlášena desítka nejlepších hráčů a hráček české florbalové školy.


Na první příčce průběžného pořadí aktuálně dřímá florbalista, jenž v posledních čtyřech letech zažívá obrovský vzestup vzhůru. Kapitán v superlize dosud nikým neporažených Střešovic Ondřej Němeček a také mužské reprezentace, která vloni na mistrovství světa získala stříbro, se po loňském třetím místě posouvá na pozici lídra a vede tak i nad vítězem minulého ročníku ankety Markem Benešem. Kromě své vůdčí pozice v týmu Tatranu a v této anketě ale Němeček vyčnívá také v statistikách bilance na hřišti, kterou aktuálně drží na úctyhodném čísle +63.

Na třetím a čtvrtém místě se pak nachází dva talentovaní florbalisté s křestním jménem Filip. Ten první, Filip Langer, který aktuálně působí ve Švédsku, si po loňském hlasování poskokem Ondřeje Němečka o něco pohoršil a aktuálně tak zaujímá bronzovou pozici. Za ním je pak na čtvrtém místě kapitán a hlavní tahoun pražských Bohemians Filip Forman, který se vyskytuje v top dvojici nejproduktivnější hráčů a nejlepších nahrávačů Livesport Superligy.

Top pětici nejlepších florbalistů sezony uzavírá mladoboleslavský brankář Lukáš Bauer, který se stal hlavním stavebním kamenem stříbrné reprezentace ve Švýcarsku. Tento gólman, jenž svými výkony Boleslav stabilně udržuje v horních patrech superligy byl také podruhé v řadě vyhlášen nejlepším brankářem mistrovství světa.

Průběžné pořadí ankety florbalista sezony (top 5) po 1. kole hlasování:

1. Němeček Ondřej
2. Beneš Marek
3. Langer Filip
4. Forman Filip
5. Bauer Lukáš

Ve druhé části top desítky jsou patrné tři vzestupy. Na šestém místě je Matěj Havlas, jeden z hlavních kanonýrů superligového Tatranu, který vévodí Livesport Superlize. Osmý Josef Rýpar se pak s desátým Adamem Hemerkou prodral nahoru z loňské top 20.

Průběžné pořadí ankety florbalista sezony (6.-10. místo) po 1. kole hlasování:

6. Havlas Matěj
7. Delong Adam
8. Rýpar Josef
9. Tomašík Milan
10. Hemerka Adam

Adam Hemerka se raduje z gólu proti Švýcarsku | foto: Barbora Reichová/Český florbal

Na prvních dvou pozicích hlasování o nejlepší florbalistku sezony jsou aktuálně dvě stálice - florbalistka světa pro rok 2020 Eliška Krupnová a její bývalá spoluhráčka z Pixba Denisa Ratajová, která se před sezonou vydala do švýcarské nejvyšší ligy. A tam se jí zatím daří náramně, neboť se stala hlavní tahounkou Zugu, se kterým je v tabulce na třetím místě. Kromě toho svými výkony také vede kanadské bodování celé soutěže.

Na třetím a čtvrtém místě jsou ale patrná veliká překvapení v podobě mladých pušek. Třetí Vanessa Rebecca Keprtová se bodově tlačí do top dvojky a na bramborové pozici je největší skokanka této sezony. Hlavní tahounka brněnských Bulldogs Anna Brucháčková v tomto ročníku všem dokazuje, jakými kvalitami oplývá a když je na hřišti, tak spolehlivě dělá problémy i těm nejkvalitnějším týmům extraligy. Teprve osmnáctiletá florbalistka se v devatenácti zápasech prezentovala neuvěřitelnými 47 kanadskými body (26+21) a dotáhla tak Bulldogs Brno ze dna Extraligy žen až na páté místo.

Pátou příčku pak zaujímá kapitánka úřadujícího mistra z klubu FBC Ostrava a hlavní hvězda Superfinále florbalu 2022 Michaela Mlejnková, která se stabilně udržuje také v top pětici nejproduktivnějších hráček extraligy.

Průběžné pořadí ankety florbalistka sezony (top 5) po 1. kole hlasování:

1. Krupnová Eliška
2. Ratajová Denisa
3. Keprtová Vanessa Rebecca
4. Brucháčková Anna
5. Mlejnková Michaela

Druhou polovinu top desítky florbalistek otevírá vítkovická Barbora Husková, která už nyní, po 1. kole hlasování, obdržela víc bodů než získala loni. Od minulého hlasování si také polepšila dvojice Nela Jiráková - Karolína Suchá, která se vyskytuje na osmém a devátém místě. Další velký vzestup zažívá střešovická Michaela Mechlová, která se v této sezoně vyhoupla takřka z ničeho až do top desítky.

Průběžné pořadí ankety florbalistka sezony (6.-10. místo) po 1. kole hlasování:

6. Husková Barbora
7. Christianová Jana
8. Jiráková Nela
9. Suchá Karolína
10. Mechlová Michaela

Michaela Mechlová v duelu s Norskem na MSJ 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se