Ceskyflorbal.tv rozšíří obsah o utkání mládeže a nižších soutěží

Utkání na MČR starších žáků 2023 | foto: Zdeněk Dolíhal/Český florbal

Nová sezona přinese fanouškům tuzemského florbalu živé přenosy z až tisíce zápasů z dosud nepokrývaných soutěží. Díky revoluční technologii kamer fungujících na bázi umělé inteligence (AI) dostanou možnost sledovat duely z mládežnických a nižších lig, které by bez zapojení moderních systémů nikdy nevznikly. Aktuálně je speciální AI technologií vybaveno již čtrnáct hal napříč Českou republikou. Velkým pohodlím pro fanoušky je, že všechna utkání z elitního, neelitního a mládežnického florbalu najdou na jedné platformě ceskyflorbal.tv.


Platforma ceskyflorbal.tv měla původně sloužit zejména pro utkání elitních soutěží, poháru a reprezentace. Vedení Českého florbalu se však podařilo dojednat s partnery StayLive a Perinvest Media, potažmo mateřskou společností Sportway, vzájemnou spolupráci na úrovni vysílání přenosů z automatických kamer či vysílání klubů z nižších a mládežnických soutěží od CE ligy juniorů po turnaje starších žáků.

"V současnosti nebyly přenosy z mládežnických utkání prakticky dostupné, zejména rodiny mladých florbalistů a florbalistek tak neměly možnost sledovat utkání jinak než cestovat na samotné turnaje. Spolupráce s firmou Perinvest Media toto změní a přinese daleko větší dostupnost florbalových utkání. Po intenzivním vyjednávání se povedlo sloučit plánovanou platformu czechfloorball.tv, kde měly být vysílány zápasy mládežnických a nižších soutěží, pod hlavičku platformy ceskyflorbal.tv. Nově tedy najdou fanoušci na jednom místě nejen zápasy elitních soutěží, ale i duely neelitních a mládežnických lig. Již tento víkend tak kromě startu Livesport Superligy a Extraligy žen mohou sledovat první utkání produkované automatickými kamerami z utkání mládeže či nižších soutěží mužů a žen," říká Daniel Novák, prezident Českého florbalu.

Co můžete vidět už v sobotu a neděli?

O víkendu odstartují první přenosy ze čtrnácti hal napříč celou ČR, kde budou moci diváci sledovat přenosy, které doposud nebyly k dispozici. Počet hal s automatickými kamerami se postupně v sezoně rozroste, již nyní jsou v jednání další desítky hal. Vzniknou tak postupně stovky utkání produkovaných bez jakéhokoliv nároku a práce oddílů, a to díky spolupráci se společností Perinvest Media, která do projektu investuje částku v řádech milionů korun. O projektu jsme informovali již na začátku roku.

Vysílání utkání skrze AI kamery se pro první týdny bude nacházet ve stavu testování, pro fanoušky tak budou všechna klání i jejich záznamy k dispozici zdarma po registraci na platformě ceskyflorbal.tv. Diváci tak už o víkendu mohou zhlédnout zdarma například utkání z kvalifikace juniorské ligy, 1. ligy juniorek, Národní ligy, Divize, 1. ligy žen, 1. ligy dorostenců, ale i Regionální ligy Karlovarského a Plzeňského kraje. "Po finálním testování provozu automatizovaných živých přenosů včetně propojení s databází FIS, bude dalším krokem zpoplatnění nově vzniklého obsahu, a to především s ohledem na výraznou investici partnera Perinvest Media do vybavení a provozu těchto kamer pro florbalové využití. Kdy k tomuto kroku dojde a jaké bude cenové nastavení, bude ještě předmětem diskuse," nastiňuje další kroky ve vysílání skrze AI kamery Urbář.

Přehled možných vysílaných soutěží:

Muži | Od Národní ligy níže

Ženy | Od 1. ligy žen níže

Mládež | Od CE ligy juniorů/1. ligy juniorek po starší žákyně/žáky

Přehled hal s instalovanými kamerami pro automatické vysílání:

SH SportPoint Brno
UNYP ARENA Praha
SH Čajkarena Olomouc
SH ZŠ Dobiášova Liberec
SH Česká Lípa
Slavia VŠ Plzeň (start přenosů v neděli)
SH Milevsko
MSH Havířov
SH Tuřany Brno
SH BIOS Kladno
Area D Plzeň
SH Kadaň
Multifunkční MSH Skuteč
ZŠ Kukleny Hradec Králové

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se