Budeme muset předvést nejlepší výkon v životě, ví před Falunem Natov

Kapitán Mladé Boleslavi Jan Natov | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Úřadující šampion Livesport Superligy z Mladé Boleslavi je již také v místě dění Poháru mistrů a vyhlíží semifinálové klání s Falunem. „Cíle jsou takové, že bychom chtěli zahrát dva nejlepší zápasy, ukázat to nejlepší, co v nás je, a to, že sem nejedeme jenom něco odehrát, ale že jsme čeští mistři a podle toho se také prezentovat. Budeme se snažit urvat finále a zahrát si jej. Jedeme v plné sestavě a doufám, že předvedeme, že máme skvělý tým,” říká před startem kapitán Středočechů Jan Natov.


V semifinále narazíte na švédského šampiona z Falunu. Co od utkání očekáváte?
Mají ve svých řadách spoustu skvělých hráčů, čili očekáváme tu největší kvalitu. Musíme co nejlépe bránit. Myslím si, že budou dost aktivní a budou nám chtít dát co nejvíc gólů. Žádný souboj nedostaneme zadarmo. Musíme zkrátka předvést nejlepší výkon v životě a zápas jim znepříjemnit, aby to neměli jednoduché.

Už je to sice poměrně dlouho, co tam působil, ale dával vám Martin Tokoš nějaké rady?
Spíše ani ne. Protože někteří z nás byli přímo na mistrovství světa a zbylí hráči na něj koukali, tak víme, co od nich očekávat. Švédové si nenechají nic líbit a pokud budeme trpěliví na balonku a bude se nám dařit přežít jejich pres s míčkem na florbalkách, budeme dobře bránit a nebudeme je zadarmo pouštět do našeho obranného pásma, tak to by mohly být situace, kdy by mohli být hráči Falunu nervózní, ale jinak moc slabých stránek nemají.

V létě jste v rámci ŠKO-ENERGO CUPu hráli s Dalenem. I když je to tým z jiných pater SSL, je to i tak pro vás výhoda, že máte i díky těmto turnajům zkušenosti se švédským florbalem?
Určitě. Právě díky těmto turnajům z nás dokáží švédské týmy dostat maximum z toho, co umíme, protože nás nutí hrát. Nemusíme nic vymýšlet a většinou nemáme ani čas na to, abychom něco vymýšleli. Tím, že se hraje ve vysokém tempu, nás to nutí hrát rychle a rychle se rozhodovat. Myslím si, že takovéto zápasy nám vyhovují, protože nemáme čas „vymýšlet blbosti”, ale hrajeme přímočaře a jednoduše.

Přiletěli jste ve čtvrtek večer. Jaký program máte před samotným prvním zápasem?
Tím, že jsme přiletěli pozdě večer, jsme už nic speciálního nevymýšleli. V pátek máme trénink, abychom se seznámili s halou, byli na florbalce a doladili díky různým poradám taktiku. Budeme se připravovat jak takticky, tak i psychicky. Určitě absolvujeme procházku, abychom nebyli celou dobu zavření na hotelu, protože druhý den hrajeme až večer. Musíme udělat vše pro to, abychom byli co nejvíce připravení.

Jak intenzivní byla vaše příprava skrze Vánoce a pomohlo vám to, že jste si mohli během svátků zahrát superligové utkání?
Rozhodně nám to prospělo. Byl to sice trošku jiný soupeř než ten, co nás čeká v sobotu, ale každý zápas je suprový v tom, že to není jen trénink, během nějž to nikdy není takové, jako v utkání a jsem rád, že jsme to klání mohli odehrát. Pokud bychom nyní přijeli do Finska po třítýdenní pauze bez zápasu, tak by to pro nás bylo o dost těžší. Určitě nám pomohly jak tréninky, tak i zápas s Vinohrady.

Jak moc velká satisfakce to pro vás je i díky tomu, že loňský ročník byl zrušen a teď bojujete vlastně za dva roky?
Rozhodně velká, ale zároveň vím, že nám teď budou trochu chybět ty zkušenosti, které jsme mohli posbírat na tom minulém zrušeném Poháru mistrů. I tak nás ale čekají dva zápasy, které mohou dopadnout jakkoliv a my v nich musíme předvést své maximum. Samozřejmě je škoda, že jsme za ty dva roky nemohli nabrat víc zkušeností, protože tu máme nové kluky, kteří ještě na Champions Cupu nebyli, ale věřím, že by to takový rozdíl neudělalo a víme, co nás čeká a těšíme se na to.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se