Návraty do 1. ligy! Náchod i Torpedo rozstříleli své soupeře

Baráž o první ligu: Náchod vs. Start98 | foto: Matouš Nýč/Florbal Primátor Náchod

Florbalisté Náchoda se po pěti sezonách v Národní lize znovu podívají do druhé nejvyšší ligy. O návrat usilovalo také havířovské Torpedo, které v rozhodující bitvě jednoznačně přejelo čelákovickou Orku.


Florbal Primátor Náchod – FAT PIPE Start98 11:5 (5:2, 3:3, 3:0) | Konečný stav série: 3:1

Naposledy v sezoně 2018/19 si náchodští florbalisté zahráli v 1. lize, teď se do ní znovu vrací. Primátoři zvládli sérii se Startem98, který na rozdíl od minulé sezony nedokázal tentokrát udržet příslušnost ve druhé nejvyšší lize, i díky nestárnoucímu brankáři Vlastimilovi Skalickému, který znovu předvedl několik skvělých zákroků.

Hrdinou rozhodujícího klání byl teprve osmnáctiletý talent z náchodské líhně David Špaček, který si připsal tři góly. Dva už v první části, ve které domácí vykročili za postupem pěti vstřelenými brankami. Startu98 nepomohl ani skvělý výkon zkušeného Vojtěcha Bagina, který připravil čtyři branky. Náchod celkem pohodlně bránil náskok a dokázal dobře reagovat na soupeřovy branky. Výsledkem bylo nakonec vysoké vítězství domácích, kteří dokázali sérii ukončit.

Branky: 5. Špaček, 6. Macháček, 10. Špaček, 11. Kubelka, 19. Čáp, 22. Langpaul, 27. Špaček, 30. Langpaul, 43. Svoboda, 52. M. Mikšovský, 57. J. Mikšovský – 4. Jambor, 15. Dufek, 35. Netrefa, 36. Kulhavý, 39. Netrefa. Rozhodčí: Brejcha – Herman. Vyloučení: 5:6, navíc Rázl, kříž (NCH) OS. Využití: 1:0. Návštěva: 206. Zásahy brankářů: Skalický 28 – Dittrich 7, Hendlinger 5. | MATCH CENTER

Torpedo Havířov – ASK Orka Čelákovice 9:2 (4:0, 2:0, 3:2) | Konečný stav série: 3:1

Po dvou letech v Národní lize se do elitních vod vrací bývalý český vicemistr z Havířova. Čekání na gól protrhl v deváté minutě Matěj Černý, Torpedo si pak už v první části vytvořilo pohodlný náskok. Orka se pokusila odvrátit hrozící porážku a sestup v posledních dvaceti minutách. Hned od úvodu hrála bez brankáře, ale i když rychle protrhla střeleckou smůlu, tak postupně domácí přidali ještě další tři trefy do volné klece.

Pod triumf v postupovém klání se výrazně podepsali čtyřbodoví Jakub Vilím s Mariánem Klozou. Velký podíl má také osmnáctiletý gólman Vojtěch Vilím, který kryl 27 čelákovických pokusů. Havířov se tedy stal během neděle čtvrtým místem, kde se slavil postup do vyšší soutěže.

Branky: 8. Černý, 14. Černý, 14. J. Vilím, 19. Jurdzin, 24. J. Vilím, 32. Jurdzin, 43. Kloza, 45. Peřka, 53. Kloza – 42. Čáp, 59. M. Němeček. Rozhodčí: Kubala – Mik. Vyloučení: 3:4, navíc J. Vilím (TOR) 2+2. Využití: 1:0. Návštěva: 195. Zásahy brankářů: V. Vilím 27 – Žáček 21. | MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se