První body pro dva týmy: Chodov zdolal v derby Spartu, Vary předvedly obrat. Rytíři zlomili Lípu

Petr Bratuferger vstřelil proti Vinohradům třetí gól | foto: Florbal Vary

Nedělní program v Livesport Superlize odstartoval souboj mezi Karlovými Vary a Vinohrady, v němž domácí získali první triumf v sezoně. Sparta přivítala v městském derby trápící se Chodov, který se ale odrazil díky důležitému triumfu. Rytíři z Vítkovic ve druhé třetině zlomili odpor České Lípy.


Florbal Vary – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Sokolům vyšel lépe úvod zápasu a již v páté minutě se prosadil ranou ze středu Vladimír Bačinský. O pár chvil později navíc bránící hráč přizvedl střelu Antonína Pražáka nad rameno Draslara a Vinohrady vedly 2:0. Ještě do první pauzy ale snížil svižným zakončením Daniel Péc. 

Hned na startu druhé části však srovnal z dorážky Michal Klápa a záhy přišel velký obrat. Z řady velkých šancí se ujaly ještě dvě, a to pokaždé na straně Varů. Nejprve poslal Západočechy do vedení Petr Brautfereger parádní ranou do vinglu a už na 4:2 zvyšoval z dorážky Tomáš Navrátil.

K vítězství domácí navíc přiblížil rychlým zakončením pod břevno Adam Zahraj. Vinohrady vykřesaly jiskřičku naděje. Po Stuchlíkově pasu překonal Draslara Matěj Horák, ale jejich rozlet vzápětí srazil zakončením z otočky Péc. I když hosté zkusili hru v šesti, tak na vyrovnání jim síly nezbyly.

Branky: 9. Péc, 24. M. Klápa, 33. Brautferger, 39. Navrátil, 44. Zahraj, 53. Péc – 5. Bačinský, 6. Pražák, 52. Horák. Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Návštěva: 231. Zásahy brankářů: Draslar 20 – Futschik 19. | MATCH CENTER | SPORTY TV


ACEMA Sparta Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:5 (0:2, 3:2, 0:1)

Hráči z Jižního Města zvládli na Spartě výborně úvodní část. Ve 13. minutě se v přesilovce prosadil Mikuláš Komárek, který ze středu poslal míček přesně k tyči Hejnovy klece. Chvíli před první sirénou navíc využil zmatků před brankou Sparty Lukáš Kafka, který zblízka napálil odražený míček pod břevno.

Druhé dějství nabídlo nejprve snížení. Skvěle rozehranou standardku zakončil ranou do poloodkryté klece Michael Wertheim. Hostující celek si pak ovšem vytvořil třígólový náskok. Hejna neudržel střelu ze středu a Marek Matoušek zblízka přidal třetí gól Chodova a o čtvrtý zásah se pak postaral chytrým lobem na bližší tyč Komárek. Domácí se ale dokázali vrátit do kontaktu. Nejprve prošla za Hodíka dalekonosná střela Wertheima a dvě minuty před pauzou precizně tečoval Bláhovu střelu Jakub Šváb.

Poslední třetina tak slibovala pořádnou podívanou. UNYP ARENA viděla urputnou bitvu, ve které si dodal Chodov větší jistotu v 51. minutě, kdy po rychlém brejku a krosové přihrávce skóroval Tomáš Sýkora. Sparta se snažila najít odpověď i při hře v šesti, ale jistě chytajícího Hodíka překonat nedokázala a navíc v závěru inkasovala po neúspěšné výzvě u videa trest, což Chodovu usnadnilo cestu k prvnímu triumfu v sezoně.

Branky: 27. Wertheim, 33. Wertheim, 39. Šváb – 13. Komárek, 18. Kafka, 28. Matoušek, 30. Komárek, 51. Sýkora. Rozhodčí: Šedivý – Štengl. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Návštěva: 359. Zásahy brankářů: Hejna 16 – Hodík 26 | MATCH CENTER


1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Česká Lípa 8:5 (2:2, 4:1, 2:2)

Lípa se v úvodní části dostala dvakrát do vedení. Poprvé už v sedmé minutě. Po úspěšném bloku Stárka se dopředu rozeběhl Václav Vavruška, který se ranou na bližší tyč nemýlil. Na tento zásah prakticky okamžitě Vítkovice reagovaly srovnáním. Šindler rozehrál s Valtterim Molkkou, který umístil míček přesně do vinglu. Lípa znovu utekla po kombinaci Bíny s Radkem Krajcigrem, ale krátce před první pauzou srovnal zakončením z levého křídla, které propadlo pod Dvořákem, David Slončík.

Severočeši hned zkraje druhé části znovu odskočili. Krajcigr vybojoval míček a sám před Kohútem si věděl rady. Rytíři pak ale spustili lavinu. Nejprve se ranou z pravého křídla postaral o srovnání Adam Šmíd, krátce po polovině zápasu poslal domácí poprvé do náskoku utaženou ranou na zadní tyč Adam Zubek a o pár chvil později uklidnil Ostravany zakončením zblízka Matyáš Šindler. Krátce před druhou pauzou využili domácí tlak z přesilovky a už na 6:3 zvyšoval Lukáš Fukala.

Severočeši ještě klání v posledním dějství zdramatizovali. Pomohly jim k tomu přesilové hry. V té první se prosadil parádně umístěnou bombou Radim Křenek, v té druhé umístil přesnou ránu Jakub Bína. Snahu o vyrovnání ale zhatilo vyloučení a rytíři kontrovali také v početní výhodě. Po hezké kombinaci se trefil podruhé Fukala. Definitivní tečku dal výsledku gólem zblízka Adam Palčinský.

Branky: 8. Molkka, 18. Slončík, 25. Šmíd, 31. Zubek, 32. Šindler, 38. Fukala, 53. Fukala, 55. Palčinský – 7. Vavruška, 11. Krajcigr, 25. Krajcigr, 45. Křenek, 52. Bína. Rozhodčí: Both – Černín. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2. Návštěva: 115. Zásahy brankářů: Kohút 13 – Dvořák 20. | MATCH CENTER

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.