Vyrovnaná bitva Čechů s Finy! Co přinese poslední dějství?

Filip Forman v souboji s finským soupeřem | foto: Ainesmedia

Český národní tým otevírá poslední přípravu před mistrovstvím světa zápasem proti domácímu Finsku. Zvládne ekipa kolem Jaroslava Berky úspěšně vkročit do tohoto turnaje?


Finsko – Česko 3:3x (1:2, 1:1, 1:0)

Češi chtěli navázat na výkon z posledního EFT ve Švýcarsku, kdy svého soupeře zdolali i díky hattricku Adama Delonga 5:3. Obnovenou premiéru prožívá zatím jen ze střídačky Milan Tomašík.

Úvodní minuty nabídly urputnou bitvu z obou stran. Dlouho se čekalo na první střelecký pokus a diváky a divačky bavily především osobní souboje. Finové dostali k dispozici přesilovku po Hanákově faulu. Hyvärinen si narazil s Rantalou a následně vybídl na středu Samiho Johanssona, který se ranou na zadní nemýlil. O dvě minuty později ale udeřil český národní tým, když Delong vybojoval v rohu míček a jeho nabídkou před branku nepohrdl Josef Rýpar. V poslední minutě pak po parádní kombinaci po ose Němeček – Langer– Havlas a ráně Tomáše Hanáka povedl svěřencům Jaroslava Berky obrat.

Druhou část načala česká družina využitou přesilovkou. Ondřej Němeček ze středu vyslal přesně mířenou ránu pod horní tyč a národní tým vedl o dva góly. Z tohoto náskoku se dlouho neradoval. Prakticky vzápětí totiž udeřil po rychlém výpadu Stenforse podruhé Johansson. Česká družina posléze nevyužila další přesilovku a i díky několika skvělým zákrokům Bauera mezi tyčemi si přenesla těsný náskok i do posledního dějství.

Branky: 14. Johansson, 26. Johansson, 42. Rantala – 16. Rýpar, 20. Hanák, 25. Němeček. Rozhodčí: Fässler – Schläpfer (oba Švýc.). Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. | MATCH CENTER (LIVE)

Sestava Česka: Bauer (Jurco) – Šindler, Němeček (C), D. Beneš, Suchánek, Zakonov, Meliš – Havlas, Langer, Hanák – Rýpar, Forman, Delong – Besta, Jendrišák, Tokoš – Kreysa, Tomašík, Šebek. 

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.