Dva vysoké triumfy západu uzavřely sezonu KTM pro nejstarší kategorie chlapců

Young Stars Weekend BU17 ve Skutči | foto: Matěj Pašek/Český florbal

Závěrečné Young Stars Weekendy odstartovaly kategorie chlapců do šestnácti a sedmnácti let. V Kutné Hoře a Skutči pokaždé celkem jasným způsobem triumfovaly výběry západu.


BU17 | Západ – východ 1106:598

Západní výběr si připsal ve Skutči bodovou převahu. Mezi trojici bodově nejúspěšnějších florbalistů se dostali hned dva brankáři – Matěj Habart z Milevska (62,7 bodů), který ale v průběhu sezony přestoupil do Sparty, a Filip Juzl ze střešovického Tatranu (59,3 bodů), který si v dubnu zachytal středoškolské superfinále v dresu kladenského Sosiku. Na třetím místě v individuální statistice byl Martin Hrabánek z Ústí nad Labem s 57 body. 

Ohlasy trenérů

Ladislav Hrma (BU17, západ): Úvodem bych chtěl poděkovat týmu z východu, protože všechny čtyři zápasy byly vyrovnané a rozhodovaly malé detaily. Díky tomu se kluci na obou stranách museli vybičovat a hrát naplno až do konce. Pro nás to bylo zakončení roční práce a zároveň pro kluky ročníku 07 to byl poslední kemp v tomto režimu v jejich kariéře. Jsem rád, že se dokázali vymáčknout ve fyzických testech a ve hře dokázali implementovat věci, kterým jsme se celý rok věnovali. I na tomto kempu se nám potvrdilo, že tento ročník pracuje velmi dobře a snaží se přibližovat top úrovni po všech směrech. I přesto, že většina hráčů už měla posezonní volno, předvedli dobré výkony a přistoupili ke všemu zodpovědně. Pro nás jako realizační tým je tedy nejlepší odměnou vidět, že jsme klukům něco mohli do jejich další kariéry dát a teď už jen můžeme držet palce, aby se jim povedlo si splnit jejich cíle.

Po organizační stránce bylo vše bylo naprosto v pohodě a hráčům nebránilo nic v tom, aby mohli podat výkony, na které v současné době mají. Každým rokem se pracuje na tom, aby kempy byly lepší a lepší a je dobře, že se to děje. Samozřejmě je pořád co zlepšovat, ale to bude vždy. Velký benefit vnímám v možnostech využít sportovní senzory, kde můžeme porovnávat data hráčů během zápasů a následně s tím pracovat.

Jan Černohorský (BU17, východ): Je vidět, že herně se kluci od prvního kempu zase o kousek posunuli. Výsledkově se nám to sice proti západu nepovedlo. Nicméně, kromě jednoho utkání, všechna ostatní klání byla vyrovnaná a poměrně i herně kvalitní z obou stran. Potěšila mě samostatnost všech kluků, kdy si dokázali připravit a zorganizovat sami trénink a "odtrénovat" si sami utkání. Po stránce organizační bylo vše v pořádku, servis byl dostatečný, jen kluci měli i po druhé večeři ještě často hlad. Výdej energie byl obrovský.

Přístup hráčů byl perfektní. Už si zvykli na náš realizační tým a věděli, co po nich chceme a očekáváme. Nikdo nás svými výkony nepřekvapil, kluky už jsme znali. Vždy nás ale nepřestane překvapovat a budeme oceňovat nezvyklá herní řešení vedoucí ke gólovým šancím.

BU16 | Západ – východ 1181:652

Výsledkově velmi podobný byl výsledek také v kategorii do šestnácti let. Víkend v Kutné Hoře vyšel po individuální stránce nejlépe Danielovi Večlovi ze Sparty, který zapsal celkem 62 bodů. Jen o dva body méně získal Albert Haasz z Tatranu, třetí příčku mezi jednotlivci si připsal Kristián Ctirad Šroll z Liberce (59 bodů).

Ohlasy trenérů

Roman Janda (BU16, západ): Převládá spokojenost. Každý hráč i brankář ze západu nám ukázal, že si svoji pozvánku na Young Stars Weekend zasloužil. Zvítězilo se ve všech disciplínách. Herně se jednalo asi o nejkvalitnější YSW, co jsme zatím za ty roky viděli – ročník 2008 je v rámci celé republiky florbalově opravdu velmi silný (spousta krásných akcí a tři ze čtyř minizápasů skončily nájezdovou loterií). Kondičně hráči západu získali v průměru na jednoho hráče výrazně vyšší počet bodů než tomu bylo u třech ostatních výběrů v rámci prvního YSW víkendu, čímž potvrdili svoji dobrou celoroční práci v této složce sportovního výkonu. Zázemí Kutné Hory je perfektní. Personál sportovního areálu, ale i koordinátoři a zaměstnanci Českého florbalu, kteří se na přípravě a průběhu YSW podíleli, odvedli skvělou práci. Stejně tak vedoucí obou týmů a další členové realizačních týmů. Individuální kvalita každého z nich zajistila hráčům top sportovní akci, za což jim děkuji.

Přístup kluků byl vzorný. Dokonce bych řekl, že chování a vystupování bylo zcela uvolněné, žádné přetvařování. Nebylo tam takové to "hraní si čtyři dny na vzorné sportovce" jen proto, že vás někdo sleduje a hodnotí. Díky tomu panovala příjemná atmosféra po celý prodloužený víkend, i když se makalo. Byla spousta hráčů, u kterých jsme tu výkonnost očekávali a také ji potvrdili, ale abych odpověděl konkrétně, tak mě osobně mile překvapili Kristián Šroll, Albert Haasz a Vojtěch Diepold.

Štěpán Lhoťan (BU16, východ): Náš společný cíl nebyl hodnotit předvedenou hru a výsledek. Kluci se během celé sezony dostali do různých situací a podle toho měli reagovat. Všichni umí hrát florbal na dobré úrovni, ale to někdy nemusí stačit, a proto jsme rádi, že se nám vyprofilovaly různé charaktery hráčů. Každý kemp nás společně posouval, ale i tak jsme si uvědomili, že nás čeká ještě spousta práce a tím, že se dostali na Young Stars Weekend, nic nekončí, ale naopak začíná.

Hráči měli během víkendu stoprocentní přístup ke všemu, co čeho se účastnili, ale to bereme na takovéto akci jako samozřejmost. Servis ohledně jídla a ubytovaní byl velmi dobrý. Z naší strany jsme žádný problém neviděli. Děkujeme všem, co se organizačně podíleli na závěrečném kempu.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se